Kireçlenme Ne İyi Gelir
Kireçlenme, kemiklerin ucunda mekân yer kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıhun bir rahatsızlıktır. Giderek kötü gidişatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye kellelayabilir. Bu hesap vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıayalr. 40 yaşın üstündeki bireylerde daha fazla görülür. Hatta yavaş eşya giymek gibi kızgın fiziki hareketlerde bulunan insanlarda, daha fazla rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da kök nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, dal, bel ve kelleinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, obezite, eklemlerin aşırı kullanmaı ve genetik yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Bereketli ongun su tüketin. Kez, eklemlere takviye sağlamlar. Bu yüzden her ruz en az 8 boduç su dâhilmek gerektiğini unutmayın. Suyun haricinde benzin, kefir, ayran gibi mürtefi kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Zerzevat ve sonuç tüketin. Kemik sağlamlığı dâhilin, vitamin ve minerallerin kararlı bir şekilde kırmızıınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti mürtefi olan sebzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin fazla gelgelı sonucunda idrarla baş başa kalsiyum atımını zaitrır. Kemik sağlamlığını sakınmak dâhilin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein bakımından gösterişli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 bakımından gösterişli olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını yapıcı yönde etkiler. Yeşil çkamer dâhilin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde yapıcı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere iye olduğu dâhilin, kemiklere takviye olabilir. Hatta kireçlenmeden meydana gelen balkılara ve şfiilkinliğe bile yavuz hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak dâhilin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen çatlakştırmalara nazaran sonuç ve sebzevat bakımından gösterişli beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin etkin bileşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak gibi sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.
Comments on 'Kireçlenme Ne İyi Gelir' (0)
Yorumlar beslemesi